Logo aavv veins collblanc-la torrassa

Actualitat

icono twitter icono facebook

Associació de Veïns i Veïnes de Collblanc - La Torrassa


Veïns/as cal evitar en el màxim del possible la tala prevista dels arbres en c/ Martí i Julia, que l'ajuntament vol eliminar els pocs arbres que hi ha en el nostre barri.


MUTUALITAT VEINAL SINERA

Tal y como ya os informamos en nuestro anterior correo, hemos puesto en marcha la posibilidad, para las familias que así lo deseen, de celebrar los servicios que lamentablemente no pudieron ser prestados en su día por las empresas funerarias.

Hemos informado a cada familia a través de una carta al domicilio de la póliza.

Os comunicamos nuestro horario de verano de atención al público será:

 • Del 1 de julio hasta el 11 de setiembre (De 10h a 14h de lunes a viernes).

Mantendremos nuestra presencia física en la oficina los meses de julio y setiembre. Durante el mes de agosto atenderemos exclusivamente vía teléfono o correo electrónico.

También os agradeceríamos que nos informarais de si vuestra asociación de vecinos está abierta y el horario. Y, en caso contrario, cuál creéis que será la fecha probable de apertura.

Quedamos a vuestra disposición para cualquier tema y os deseamos mucha salud para todos.

Cordialmente,

Emilio Rodriguez Velarde

Departament d’administració

Mutualitat Veïnal SINERA, MPS.

Web: www.sinera.cat

Telèfon: 93 268 91 30Reunió A.A.V.V.Collblanc-La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat


L’Associació i els veïns/es de la Plaça Solidaritat ens reunim amb la Regidoria, Guardia Urbana i Mossos per denunciar els problemes d’inseguretat, drogues i incivisme que pateixen des de fa molt de temps a la Plaça de la Solidaritat i als voltants.


Exigim solucions reals!!!

Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat
Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat
Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat
Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat
Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat
Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat

Reunió A.A.V.V.Collblanc-La Torrassa i els Mossos d'esquadra


Tricentenari dels Mossos d'Esquadra


Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i els Mossos d'esquadra

Unitat


Oficina de Relacions amb la Comunitat i Grup de Proximitat

Reunió-A.V.V.Collblanc_La-Torrassa Reunió-A.V.V.Collblanc_La-Torrassa

16 de Marzo de 2022


Reunión de los Mossos d’Esquadra de la Oficina de Relaciones con la Comunidad y Grupo de Proximidad de L’Hospitalet de Llobregat con la Asociación de vecinos de Collblanc-La Torrassa.

Temas significativos que afectan a la convivencia y seguridad del barrio:

 • Uso indiscriminado de patinetes eléctricos y bicicletas, sin cumplir las ordenanzas municipales establecidas para su circulación en la via pública: aceras, calles peatonales, contradirección, etc.

 • Reuniones de vecinos en locales, viviendas, plazas y demás espacios abiertos sin respetar el numero máximo de asistentes ni el horario autorizado, con ingesta de cualquier tipo de bebidas y con música a un volumen excesivo.

Los Mossos nos han indicado que todas estas circunstancias deben denunciarse, tanto a la Guardia Urbana como a ellos. En el supuesto de no saber que cuerpo es competente para la denuncia, utilitzar el 112, manifestando los hechos y las circunstancias, para que puedan derivarlo al cuerpo correspondiente.

16 de Març de 2022


Reunió de Mossos d’Esquadra de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat i Grup de Proximitat de L’Hospitalet de Llobregat amb l’Associació de Veïns de Collblanc-La Torrassa.

Temes significatius que afecten la convivència i seguretat del barri:

 • Ús indiscriminat de patinets elèctrics i bicicletes, sense complir les ordenances municipals establertes per la circulació a la via pública: ceres, carrers de vianants, contra direcció, etc.

 • Reunions de veïns a locals, habitatges, places i altres espais oberts, sense respectar el nombre màxim d'assistents ni l'horari autoritzat, amb ingesta de qualsevol mena de begudes i música a un volum excessiu.

Els Mossos ens indiquen que totes aquestes circumstàncies s'han de denunciar, tant a Guàrdia Urbana com a ells. En el supòsit de no saber quin cos és competent per la denúncia, fer servir el 112, manifestant els fets, perquè puguin derivar-ho al cos corresponent.

Unitat (2ª reunió amb els Mossos)


Reunió Mossos d’Esquadra (Oficina de Relacions amb la Comunitat i Grup de Proximitat ABP de l'Hospitalet de Llobregat) i l’Associació de Veïns de Collblanc-La Torrassa

Reunió-A.V.V.Collblanc_La-Torrassa Reunió-A.V.V.Collblanc_La-Torrassa

12 Juliol de 2022


Davant la preocupació per inseguretat i incivisme dels carrers del nostre barri, i atenent a les queixes que ens fan arribar els veïns i veïnes, ens hem reunit amb Mossos d’Esquadra per parlar entre d’altres dels robatoris del Parc de la Marquesa, Okupas, circulació de patinets per carrer Progrés, sorolls i incivisme a la Plaça de la Solidaritat i del punt d’informació a dones en situació de violència de gènere.12 Julio de 2022


Ante la preocupación por inseguridad e incivismo de las calles de nuestro barrio, y atendiendo a las quejas que nos hacen llegar los vecinos y vecinas, nos hemos reunido con Mossos d'Esquadra por habla entre otros de los robos del Parque de la Marquesa, Okupas, circulación de patinetes por calle Progreso, ruidos e incivismo en la Plaza de la Solidaridad y del punto de información a mujeres en situación de violencia de género.


VOCALIA DE DONES DE COLLBLANC - LA TORRASSA


Protocol de prevenció, detecció i intervenció davant l'assetjament

El nostre grup neix a l’any 1999 des de les Associacions de Veïns i Veïnes de l´Hospitalet considerant necessari coordinar-nos per a fer front a la problemàtica de la violència i els maltractaments que moltes dones estan patint en les seves llars. Per això, les vocalies de dones ens vam organitzat amb la intenció de Informar/Assessorar a les dones maltractades i exigir que les institucions, organismes i entitats competents que donguin una resposta social i real a aquesta situació. Les dones que estan patint violència es poden adreçar a l’associació de veïns i veïnes del barri per poder rebre recolzament i acompanyament per part nostre. Desprès adrecem a aquestes dones al Centre d’atenció a la Dona de L’Hospitalet i fem un seguiment. La proximitat de les associacions als barris facil.lita a les dones aquest primer pas, aquest primer contacte.

Durant aquets anys hem treballat força, hem fet campanyes de sensibilització als barris, hem sortit al carrer per parlar a la gent, hem recollit signatures per demanar pisos d’acollida, per demanar el punt de trobada, el torn d’ofici de violència... en algunes campanyes s’han implicat altres grups de dones de l’Hospitalet, hem fet pintades a les parets de gairebé tots el barris, fem xerrades, participem amb el nostre xiringuito a les festes dels barris.... els infants podem pintar les xapes que fem i mentrestant podem parlar amb ells i amb les mares i pares. Als barris de Can Serra i Collblanc-La Torrassa, hem anat escala per escala per informar els presidents i presidentes de les comunitat com han d’actuar en el cas de detectar un cas de violència. Actaualment treballem des de l’Associació de Veïns de Colblanc.La

Torrassa coordinant les activitats de prevenció de violència de gènere, la paritat en els/les membres de la junta i vocalies, el llenguatge no sexita a les comunicacions i que les activitats es desenvolupin en un clima de respecte i igualtat. Com a grup tenim clar que farem tot el que estigui a la nostre mans per transmetre a la societat que no pot quedar-se al marge d’aquest problema i hem d’adoptar entre totes i tots una postura activa, de lluita, de denúncia dels maltractaments, de rebuig a l’agressor i a la violència.


Reunió 25 de Frebrer de 2021- AAVV Collblanc - la Torrssa amb la Regidora del Districte II Hospitalet del Llobregat

Reunión con Regidora del Distrito II AAVV collblanc torrassa Reunión con Regidora del Distrito II AAVV collblanc torrassa

Veure resum dels temes comentats amb l’AVV Collblanc-La Torrassa

Per a més informació Feu clic aqui

NECESSITATS AL BARRI COLLBLANC - LA TORRASSA 2022


Reunió A.A.V.V.Collblanc - La Torrassa amb la Regidora del Districte II Hospitalet del Llobregat

Reunión con Regidora del Distrito II AAVV collblanc torrassa Reunión con Regidora del Distrito II AAVV collblanc torrassa Reunión con Regidora del Distrito II AAVV collblanc torrassa
 • TEMA AIRE ACONDICIONADO CALOR/ FRIO , ANTES DE QUE ACABE EL AÑO , HAY MUCHA HUMEDAD Y CUESTA DAR LAS CLASES O DESARROLAR PROYECTOS POR EL FRIO O CALOR QUE HACE EN EL LOCAL.

 • FABRICA SAS AL LADO DEL TIRSA SALIDA METRO STA EULALIA TIENE DENUNCIAS POR RATAS Y AHORA ESTA OCUPADA, TIENE 1000 M. COMPROMISO DE LA ALCALDESA.

 • PROPUESTA HOTEL CON PISOS SOCIALES Y LOCALES COMERCIALES.

 • PLAZA CANALEJAS CON MISTRAL.

 • EDIFICIOS NUEVOS PERO SIN LUZ NO ESTAN INCLUIDOS EN EL TRIPTICO DE ALUMBRADO? PARQUE INFANTIL A OSCURAS, PLAZA MAL ALUMBRADA.

 • BOTELLON, INSEGURIDAD PARA LAS PERSONAS .

 • ALUMBRADO QUE ILUMINA POCO PARA CUANDO EL CAMBIO.

 • ALBIOL ABAJO DEL TODO SE METEN COCHES PARA VENDER ...

 • PARQUE O RINCON ARREGLADO PERO SIN BANCOS?

 • ARBOLES SIN PODAR SOBRE TODO PARA PERSONAS MAYORES QUE NO SALEN DE CASA. C/ ALBIOL, ORIENTE, MARTI JULIA EN ALGUNOS TRAMOS.

 • TALA DE ARBOLES EN LA C/ MARTI BLASI, VALLPARDA QUE PASA CON EL BANDO QUE SE PASO PARA TALARLOS. AFOBIA A LA DE TALA DE ARBOLES COMO ESTA EL TEMA.

 • AGUJEROS DE LOS ARBOLES QUE ESTEN VACIOS SE HAN DE RELLANAR.

 • CAMPO DE FUTBOL COMO ESTA ACTUALMENTE PARA CUANDO LA INAGURACIÓN.

 • SOLARES VACIOS DE LA C/ TORNS CON VALLAPARDA - MARTORELL PROPUESTA DE LOS VECINOS ZONA VERDE O RESIDENCIA?. SOLAR LLANSA CON VALLPARDA COMO ESTA.

 • COMO ESTA EL TEMA DE LA OCUPACION DE BCOS JUVENTUT CON PUJOS,PROGES CON PARIS, CASAS OCUPADAS DE LOS BCOS QUE CERRARON SABER CUANTAS HAY, COMO SE CONTROLAN PARA PISOS SOCIALES

 • PISOS TURISTICOS HAY 474 DE USO TURISTICO REGISTRADOS EN LA GENERALITAT Y OTRAS PLATAFORMAS CUENTAN 997 (574 DE PISO ENTERO Y 423 DE HABITACIONES EN LA CIUDAD.

 • CREMOS QUE ESTA PREVISTO HACER VARIOS EN LA PASTILLA DE SANTA ELENA, EN EL EDIFICIO DEL ANTIGUO CATALONIA DE LA C/ PROGES CON OCCIDENTE Y EN EL EDIFICIO DE LA TIENDA DE BOLSOS DE C/ PROGES CON PUJOS.

 • NOS GUSTARIA TENER INFORMACÍON PUBLICA DEL REGISTRO DE PISOS TURISTICOS ILEGALES Y UN MAYOR CONTROL DE LOS PISOS ILEGALES COMO INSPENCCIONES PARA REGULAR EL FLUJO DE PISOS.

 • UN PLAN ESPECIAL URBANISTICO DE ALOJAMIENTOS TURISTICOS PARA PODER PLANIFICAR Y CONTENER .

 • POLICIA DE PROXIMIDAD PARA LOS ESPACIOS O PARQUES CONFLICTIVOS. GUARDIA URBANA COMO SE CUBREN LA JUBILACIONES ANTICIPADAS, FALTA DE EFECTIVOS GUARDIA UBANA Y MOSSOS. TEMA PATINETES ELECTRICOS REGULACIÓN.

 • LIMPIEZA LIGADO AL INCIVISMO , SABER LAS CONTRATAS COMO SE ESTAN HACIENDO CUANTO PERSONAL HAY PARA LIMPIAR . SOLO SE HACEN CALLES PRINCIPALES UARDIA URBANA Y MOSSOS.

 • INSEGURIDAD EN EL BARRIO Y INCIVISMO COMO ESTA EL TEMA DE BANDAS , ESTA CREANDO MUCHA ALARMA SOCIAL.

 • CONTROL DE TIENDAS Y BARES, COMO ESTA EL TEMA DE LA INSPECCIONES, CUANTOS INSPECTORES HAY , TAMBIEN LAS REALIZAN LA GUARDIA URBANA.

 • CAMI SEGUR COMO SE MEJORA LA VIABILIDAD DE LOS NIÑOS A LAS ESCUELAS.

 • POLIDEPORTIVO FUM DE ESTAMPA COMO ESTA REMODELACIÓN YA HA EMPEZADO .

 • BATERIA DE CONTENEDORES SON INSUFICIENTES Y FALTAN PAPELERAS.

 • BAR DE LA RONDA LA TORRASSA AGILIZAR LOS ARREGLOS Y VALORAR QUIEN LO PUEDA LLEVAR ASOCIACION GASTRONOMICA) CATAS VINOS...

 • COMO SE ADAPTAN LAS PLAZAS Y JUEGOS INFANTILES A LAS PERSONAS CON CAPACIDAD DISFUNCIONAL.

 • COMO ESTAN LAS LICITACIONES DE LOS PARQUES INFANTILES (PARQUE DE LA MARQUESA, PLAZA GUERNICA MURAL GIMNASIA PASIVA , PL DEL MERCAT, BANCOS Y PUNTOS DE INFORMACIÓN, C/ SORT JUEGOS INFANTILES...)

 • PROPUESTA DE CASETA TURISTICA EN EL METRO DE COLLBLANC PARA DAR A CONECER EL COMERCIO DEL BARRIO Y DE LA CIUDAD DE HOSPITALET, HACIENDO UNA PEQUEÑA ENCUESTA PARA SABER SI VIENEN A ALOJARSE A HOTELES,PISOS O HABITACIONES Y A SI PODER LLEVAR UN MEJOR CONTROL DEL FLUJO TURISTICO .

 • 22/03/2022


Reunió A.A.V.V.Collblanc - La Torrassa amb la Entitat Barris X Viure

Reunió-A.V.V.Collblanc_La-Torrassa Reunió-A.V.V.Collblanc_La-Torrassa Reunió-A.V.V.Collblanc_La-Torrassa

COM POTS ACTUAR PER PROTEGIR EL TEU HABITATGE?

 • Conseva tots els rebuts de pagament i no deixis mai de pagar, si pots.

 • Comprova que no et retornen el rebur del lloguer. Si te´l retornen, consigna el pagament.

 • No ignoris cap Burofax, actua inmediatament quan el rebis.

 • No ignoris cap notificació del jutjat, el procediment judicial no sátura tampoc.

 • No deixis entrar a casa ningú que no vulguis (taxadors, propietari, arquitectes, etc.). Es casa teva.

 • Comprova que el contracte de lloquer està al Registre de la Propietat, perque si no ho està, el nou propietari té la obligació de reconèixer el contracte que has signat amb l'anterior propietari.

ALERTES QUE INDIQUEN QUE EL TEU CONTRACTE POT ESTAR EN PERILL

 • És una finca antiga d'ún unic propetari en mal estat de conservació.

 • S'ha produït la defunció de l´antic propietari, i hi ha nous i diversos hereus.

 • Ha canviat l'administrador de finques i/o la propietat de la finca.

 • Es veuen tècnics o agents inmobiliaris inspeccionant o assessorant la finca.

 • Els teus veïns comencen a marxar i els pisos no es lloguen.

 • No es renoven els contractes d'altres llogaters o es renoven, però amb grans pujades del lloguer.

 • La propietat ofereix diners a canvi de renunciar a un contracte en vigor.

 • La propietet anuncia la reatització d'obres importants, posa vigilancia (segurates o càmeras).

 • Senyals d'assetjament inmobiliari: humitats, ascensor espatllat, llums foses i altres desperfectes que no s'arreglen.


CAMPANYA RECOLLIDA D´ALIMENTS

Recollida de aliments aavv collblanc

ET VOLS QUEDAR AL BARRI? DEFENSA´L

marea-pensionista-aavv-collblanc

ESTABLIMENTS TURÍSTICS, GENTRIFICACIÓ I MOLÉSTIES


L'esclat de la bombolla inmobiliaria ha provocat una reorientació dels negocis de voltors especuladors que van veure en els pisos turistics una mina d'or. Els pisos turístics, hotels, hostals, apart-hotels, etc., produeixen gentrificació (expulsant als veïns) i causant múltiples molésties al veïnat.


USOS DE L´ESPAI PUBLIC- TERRASSES


Alguns espais públics de la ciurar estan sent orientats i/o monopolitzats per a ús turistic, dificultant la mobilitat i els usos veïnals i comunitaris dels mateixos.
Denúncia les terrasses que no s'ubiquin en l´espai que els pertoca, moltes vegades amplien l´aforament i/o l'espai destinat.


PRECARIETAT LABORAL


La faula dels beneficis económics que aporta el turisme està sent repetida constantment pels medis de comunicació que pregonen allò dictat des dels lobbies turístics, transformant aquest sector en un monocultiu del tot estractiu.
Dificilment aquests beneficis arriben a disribuir-se sino que es queden en les butxaques d'aquest mateixos grups de pressió i la precarietat s'esten entre la gent que treballa en aquest sector.


INFRAESTRUCTURES-PRIORITAT ELITISTA


Les inversions en aquest sector q es realitzen darrerament acosumen a anar destinades a grans infraestructures de viatges de llarg recorregut i/o turistic. Ho veiem en la xarxa de trens d´alta velocitat priorizada molt per sobre de la millora o en el manteniment dels serveis de rodalies.