Logo aavv veins collblanc-la torrassa

Actualitat

icono twitter icono facebook

Associació de Veïns i Veïnes de Collblanc - La Torrassa


La seguretat també afecta a l'associació

Botiga solidaria
Botiga solidaria
Botiga solidaria
Botiga solidaria
Botiga solidaria
Botiga solidaria
Botiga solidaria
Botiga solidaria

Acte reivindicatiu per la defensa dels arbres


Desenes de veïns protesten a Martí i Julià en contra de la tala d’arbres

conservem labrat aavv collblanc torrassa conservem labrat aavv collblanc torrassa conservem labrat aavv collblanc torrassa

Veïns/as cal evitar en el màxim del possible la tala prevista dels arbres en c/ Martí i Julia, que l'ajuntament vol eliminar els pocs arbres que hi ha en el nostre barri.


Reunió del veïns afectats del passatge olivares


Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat
Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat
Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat

S’esfondra 15 cm un edifici al passatge Oliveras de Collblanc-la Torrassa


Un total de 22 habitatges d’un edifici del passatge Oliveras, al barri de Collblanc-la Torrassa, han hagut de ser desallotjats aquest diumenge a la tarda per l’esfondrament que s’ha produït al terra de la porteria de l’immoble. No hi ha cap ferit. Els bombers han aconsellat el desallotjament dels residents.

Els veïns d’un edifici del passatge Oliveras de Collblanc-la Torrassa han donat avís als bombers en veure que la porteria de l’inmoble s’ha esfondrat uns 15 centímetres. Dos dotacions del cos s’han traslladat al lloc i han aconsellat el desallotjament dels residents dels 22 habitatges, davant el risc de més moviments.


Reunió A.A.V.V.Collblanc-La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat


L’Associació i els veïns/es de la Plaça Solidaritat ens reunim amb la Regidoria, Guardia Urbana i Mossos per denunciar els problemes d’inseguretat, drogues i incivisme que pateixen des de fa molt de temps a la Plaça de la Solidaritat i als voltants.


Exigim solucions reals!!!

Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat
Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat
Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat
Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat
Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat
Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i veïns/es de la Plaça Solidaritat

Reunió A.A.V.V.Collblanc-La Torrassa i els Mossos d'esquadra


Tricentenari dels Mossos d'Esquadra


Reunió AA.VV Collblanc La Torrassa i els Mossos d'esquadra

Unitat


Oficina de Relacions amb la Comunitat i Grup de Proximitat

Reunió-A.V.V.Collblanc_La-Torrassa Reunió-A.V.V.Collblanc_La-Torrassa

16 de Marzo de 2022


Reunión de los Mossos d’Esquadra de la Oficina de Relaciones con la Comunidad y Grupo de Proximidad de L’Hospitalet de Llobregat con la Asociación de vecinos de Collblanc-La Torrassa.

Temas significativos que afectan a la convivencia y seguridad del barrio:

 • Uso indiscriminado de patinetes eléctricos y bicicletas, sin cumplir las ordenanzas municipales establecidas para su circulación en la via pública: aceras, calles peatonales, contradirección, etc.

 • Reuniones de vecinos en locales, viviendas, plazas y demás espacios abiertos sin respetar el numero máximo de asistentes ni el horario autorizado, con ingesta de cualquier tipo de bebidas y con música a un volumen excesivo.

Los Mossos nos han indicado que todas estas circunstancias deben denunciarse, tanto a la Guardia Urbana como a ellos. En el supuesto de no saber que cuerpo es competente para la denuncia, utilitzar el 112, manifestando los hechos y las circunstancias, para que puedan derivarlo al cuerpo correspondiente.

16 de Març de 2022


Reunió de Mossos d’Esquadra de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat i Grup de Proximitat de L’Hospitalet de Llobregat amb l’Associació de Veïns de Collblanc-La Torrassa.

Temes significatius que afecten la convivència i seguretat del barri:

 • Ús indiscriminat de patinets elèctrics i bicicletes, sense complir les ordenances municipals establertes per la circulació a la via pública: ceres, carrers de vianants, contra direcció, etc.

 • Reunions de veïns a locals, habitatges, places i altres espais oberts, sense respectar el nombre màxim d'assistents ni l'horari autoritzat, amb ingesta de qualsevol mena de begudes i música a un volum excessiu.

Els Mossos ens indiquen que totes aquestes circumstàncies s'han de denunciar, tant a Guàrdia Urbana com a ells. En el supòsit de no saber quin cos és competent per la denúncia, fer servir el 112, manifestant els fets, perquè puguin derivar-ho al cos corresponent.

Unitat (2ª reunió amb els Mossos)


Reunió Mossos d’Esquadra (Oficina de Relacions amb la Comunitat i Grup de Proximitat ABP de l'Hospitalet de Llobregat) i l’Associació de Veïns de Collblanc-La Torrassa

Reunió-A.V.V.Collblanc_La-Torrassa Reunió-A.V.V.Collblanc_La-Torrassa

12 Juliol de 2022


Davant la preocupació per inseguretat i incivisme dels carrers del nostre barri, i atenent a les queixes que ens fan arribar els veïns i veïnes, ens hem reunit amb Mossos d’Esquadra per parlar entre d’altres dels robatoris del Parc de la Marquesa, Okupas, circulació de patinets per carrer Progrés, sorolls i incivisme a la Plaça de la Solidaritat i del punt d’informació a dones en situació de violència de gènere.


12 Julio de 2022


Ante la preocupación por inseguridad e incivismo de las calles de nuestro barrio, y atendiendo a las quejas que nos hacen llegar los vecinos y vecinas, nos hemos reunido con Mossos d'Esquadra por habla entre otros de los robos del Parque de la Marquesa, Okupas, circulación de patinetes por calle Progreso, ruidos e incivismo en la Plaza de la Solidaridad y del punto de información a mujeres en situación de violencia de género.


Reunió 7 MARÇ DE 2024

AAVV Collblanc - la Torrssa amb la Regidora del Districte II Hospitalet del Llobregat i els cossos de seguretat.

Assistents:


GUARDIA URBANA

MOSSOS d'ESQUADRA

REGIDORIA DISTRICTE II


Definim quines són les competències de cada cos de seguretat:


GUARDIA URBANA: Tràfic, conflictes entre persones, incivisme.

MOSSOS: Delictes, robatoris.


 1. Atenció ciutadana per part de Mossos i Guardia Urbana. Conèixer el protocol. Quan hem d’avisar a cadascú.
 2. Falta generalitzada de G.U. – Problema intern-.
 3. Policía de proximitat pels espais públics i parcs conflictius. Metro Collblanc i Metro torrassa.
 4. Inseguretat al barri, incivisme: Robatoris gent gran, mercat, venda carrer Besa.
 5. Plaça de la Solidaritat: segueix el problema, però generalitzat a d’altres espais del barri.
 6. Ordenança patinets: qui se’n ocupa?.
 7. Ocupes, com es controla? Qué podem fer?.

En els dos casos per donar avís hem de trucar al 112, comenten que depen de la feina, sí que és possible que no es presentin, però sempre es fa seguiment de les trucades. Ens comenten la figura de la policía administrativa que fa un estudi dels requeriments, per tant, és important sempre fer la denúncia.

Els hi fem el comentari que està en boca de tothom que degut als problemes interns de la G.U., no es presta la deguda atenció als ciutadans. Ens contesten que els problemes interns, són de caire laboral i que sí que es veritat que fa 2 anys van voler fer un assaig, que no ha funcionat i que a partir d’ara amb la incorporació del sargent i el tinent, el funcionament serà millor. Informen que al proper Consell de Districte ens donaran més informació.

En els temes d’inseguretat al barri, concretament a la Plaça de la Solidaritat, ens diuen que fa dos mesos que no reben cap avís. Passa cada dia un cotxe i es fan reunions de seguiment amb els implicats i cossos de seguretat. Del problema existent a la cantonada del carrer, ens diuen que faran seguiment. Els hi donem diverses adreces de llocs coneguts on sabem que hi ha problemes i prenen nota, alguns d’ells ja els coneixen i Mossos diu que ja ho están treballant. En el tema dels robatoris del mercat, Mossos diu que enviarà policía de proximitat. També han fet coordinació d’actuació pels supermercats que venen alcohol i en temes d’horaris d’obertura.

En els temes d’ocupació, sempre s’ha de poder contactar amb el propietari. Pel que fa als patinets elèctrics, tràfic està fent reglament, pq cada municipi després l’adapti a les seves necessitats. Comentem que és un problema de seguretat i ens diuen que fan actuacions i es multa. Sugerim que sería bo que els joves rebin formació de seguretat vial i ens diuen que existeix la Unitat de Seguretat Vial que va a les escoles.

Reunió 25 de Frebrer de 2021

AAVV Collblanc - la Torrssa amb la Regidora del Districte II Hospitalet del Llobregat

Reunión con Regidora del Distrito II AAVV collblanc torrassa Reunión con Regidora del Distrito II AAVV collblanc torrassa

Veure resum dels temes comentats amb l’AVV Collblanc-La Torrassa

Per a més informació Feu clic aqui

NECESSITATS AL BARRI COLLBLANC - LA TORRASSA 2023


Reunió A.A.V.V.Collblanc - La Torrassa amb la Regidora del Districte II Hospitalet del Llobregat

Reunión con Regidora del Distrito II AAVV collblanc torrassa Reunión con Regidora del Distrito II AAVV collblanc torrassa Reunión con Regidora del Distrito II AAVV collblanc torrassa

TEMAS PENDIENTES DEL BARRIO-2023-2024

 • AIRE ACONDICIONADO FRIO/ CALIENTE, NO SE PUEDEN DAR CLASES NI DESARROLLAR PROYECTOS DEBIDO A LAS HUMEDADES DEL LOCAL, PENDIENTE DE QUE LO PONGAN.

 • FABRICA SAS AL LADO DEL PUENTE DE LA TORRASSA, YA LO HAN LIMPIADO Y QUITADO EL AMIANTO, PENDIENTE DE ELABORAR EL PROYECTO.

 • ZONA BAR BOU PENDIENTES DE INICIAR LAS OBRAS PARA ENSANCHAR LA ACERA NO HAY FECHA PARA COMENZAR.

 • PLAZA CANALEJAS CON MISTRAL. PENDIENTE DE ARREGLAR EL PARQUE INFANTIL PONER MÁS ILUMINACIÓN Y EL DESALOJO DE LAS OCUPACIONES DE LOS LOCALES Y TRAPICHEO.

 • PLAZA SOLIDARIDAD BOTELLON, INSEGURIDAD TRAPICHEO, CARTERISTAS , PENDIENTE DE UNA REUNION CON REGIDORIA, GUARDIA URBANA Y MOSSOS.

 • HAY PLAZAS Y CALLES QUE NO ESTAN BIEN ALUMBRADAS O PENDIENTES DE CAMBIAR EL ALUMBRADO (ORIENTE....)

 • ARBOLES SIN PODAR QUE DIFICULTAN LA VISIBILIDAD DE PERSONAS MAYORES QUE NO PUEDEN SALIR DE SUS CASAS (ALBIOL,ORIENTE, BESA, MARTI JULIA...)

 • POSIBLE TALA DE ARBOLES EN MARTI JULIA, COMO VA A QUEDAR AL FINAL YA QUE ES UN PULMON DEL BARRIO.

 • AGUJEROS DE LOS ARBOLES CUANDO SE VAN A RELLENAR.

 • ARBOLES SIN PODAR SOBRE TODO PARA PERSONAS MAYORES QUE NO SALEN DE CASA. C/ ALBIOL, ORIENTE, MARTI JULIA EN ALGUNOS TRAMOS.

 • PLAZA LOS DIABLOS FALTA TERMINARLA.

 • OCUPACIONES DE LOS LOCALES Y PISOS DE BANCOS COMO SE CONTROLAN DESDE EL AYUNTAMIENTO Y SE RECONVIERTEN EN PISOS SOCIALES.

 • PISOS TURISTICOS COMO LOS CONTROLA EL AYUNTAMIENTO PARA QUE NO PROLIFEREN. • FALTA INFORMACION PUBLICA DEL REGISTRO DE PISOS TURISTICOS ILEGALES Y INSPECIONES PARA REGULAR EL FLUJO DE LOS MISMOS.

 • POLICIA DE PROXIMIDAD PARA LOS ESPACIOS O PARQUES CONFLICTIVOS, FALTA DE PERSONAL DE GUARDIA URBANA,FALTA DE EFECTIVOS LOS FINES DE SEMANA.

 • INSEGURIDAD EN EL BARRIO Y INCIVISMO COMO EL TEMA DE BANDAS, ESTA CREANDO MUCHA ALARMA SOCIAL.

 • INSPECCIONES A BARES Y TIENDAS TRIMESTRALMENTE, CUANTOS INSPECTORES TENEMOS.

 • POLIDEPORTIVO FUM D´ESTAMPA TODAVIA NO HA EMPEZADO LA 2ª FASE Y CONTINUA IGUAL DE MAL LOS VESTUARIOS Y OTROS ESPACIOS.

 • FALTA DE BATERIAS DE CONTAINERS, MÁS REPARTIDOS Y CAMBIARLOS CADA CIERTO TIEMPO DE LUGAR.

 • BAR RONDA LA TORRASSA AGILIZAR LOS ARREGLOS Y LOS TRAMITES Y BUSCAR LA ENTIDAD QUE SE PUEDA HACER CARGO.

 • COMO SE ADAPTAN LOS JUEGOS INFANTILES A LAS PERSONAS CON DISCAPACIDAD FUNCIONAL.

 • PARQUE DE LA TORRASSA PARA CUANDO LA 2º FASE.

 • PARQUE DE LA MARQUESA ,NECESITA UNA REMODELCION INTEGRAL.

 • PROPUESTA DE CASETA TURISTICA EN EL METRO DE COLLBLANC PARA DAR A CONOCER EL COMERCIO DEL BARRIO Y DE LA CIUDAD DE HOSPITALET, Y ASL MISMO TIEMPO HACER UNA ENCUESTA PAR SABER SI VIENEN A ALOJARSE A HOTELES, APARTAMENTOS O HABITACIONES Y ASI PODER LLEVAR UN MEJOR CONTROL.

 • CAMI SEGUR COMO SE MEJORA LA VIABILIDAD DE LOS NIÑOS A LAS ESCUELAS.

 • PARQUE VIDRIERAS ROVIRA PARA CUANDO LA REMODELACIÓN.

 • PENDIENTE DE HACER UNA GUARDERIA EN LA C/ ALBIOL EN EL SOLAR QUE ESTA VALLADO.

 • 2023-2024


Reunió A.A.V.V.Collblanc - La Torrassa amb la Entitat Barris X Viure

Reunió-A.V.V.Collblanc_La-Torrassa Reunió-A.V.V.Collblanc_La-Torrassa Reunió-A.V.V.Collblanc_La-Torrassa

COM POTS ACTUAR PER PROTEGIR EL TEU HABITATGE?

 • Conseva tots els rebuts de pagament i no deixis mai de pagar, si pots.

 • Comprova que no et retornen el rebur del lloguer. Si te´l retornen, consigna el pagament.

 • No ignoris cap Burofax, actua inmediatament quan el rebis.

 • No ignoris cap notificació del jutjat, el procediment judicial no sátura tampoc.

 • No deixis entrar a casa ningú que no vulguis (taxadors, propietari, arquitectes, etc.). Es casa teva.

 • Comprova que el contracte de lloquer està al Registre de la Propietat, perque si no ho està, el nou propietari té la obligació de reconèixer el contracte que has signat amb l'anterior propietari.

ALERTES QUE INDIQUEN QUE EL TEU CONTRACTE POT ESTAR EN PERILL

 • És una finca antiga d'ún unic propetari en mal estat de conservació.

 • S'ha produït la defunció de l´antic propietari, i hi ha nous i diversos hereus.

 • Ha canviat l'administrador de finques i/o la propietat de la finca.

 • Es veuen tècnics o agents inmobiliaris inspeccionant o assessorant la finca.

 • Els teus veïns comencen a marxar i els pisos no es lloguen.

 • No es renoven els contractes d'altres llogaters o es renoven, però amb grans pujades del lloguer.

 • La propietat ofereix diners a canvi de renunciar a un contracte en vigor.

 • La propietet anuncia la reatització d'obres importants, posa vigilancia (segurates o càmeras).

 • Senyals d'assetjament inmobiliari: humitats, ascensor espatllat, llums foses i altres desperfectes que no s'arreglen.


CAMPANYA RECOLLIDA D´ALIMENTS

Recollida de aliments aavv collblanc

ET VOLS QUEDAR AL BARRI? DEFENSA´L


ESTABLIMENTS TURÍSTICS, GENTRIFICACIÓ I MOLÉSTIES


L'esclat de la bombolla inmobiliaria ha provocat una reorientació dels negocis de voltors especuladors que van veure en els pisos turistics una mina d'or. Els pisos turístics, hotels, hostals, apart-hotels, etc., produeixen gentrificació (expulsant als veïns) i causant múltiples molésties al veïnat.


USOS DE L´ESPAI PUBLIC- TERRASSES


Alguns espais públics de la ciurar estan sent orientats i/o monopolitzats per a ús turistic, dificultant la mobilitat i els usos veïnals i comunitaris dels mateixos.
Denúncia les terrasses que no s'ubiquin en l´espai que els pertoca, moltes vegades amplien l´aforament i/o l'espai destinat.


PRECARIETAT LABORAL


La faula dels beneficis económics que aporta el turisme està sent repetida constantment pels medis de comunicació que pregonen allò dictat des dels lobbies turístics, transformant aquest sector en un monocultiu del tot estractiu.
Dificilment aquests beneficis arriben a disribuir-se sino que es queden en les butxaques d'aquest mateixos grups de pressió i la precarietat s'esten entre la gent que treballa en aquest sector.


INFRAESTRUCTURES-PRIORITAT ELITISTA


Les inversions en aquest sector q es realitzen darrerament acosumen a anar destinades a grans infraestructures de viatges de llarg recorregut i/o turistic. Ho veiem en la xarxa de trens d´alta velocitat priorizada molt per sobre de la millora o en el manteniment dels serveis de rodalies.

marea-pensionista-aavv-collblanc

PER UNA SANITAT UNIVERSAL PÚBLICA I DE QUALITAT


marea-pensionista-aavv-collblanc
marea-pensionista-aavv-collblanc

MANIFIESTO
POR LA REDUCCIÓN DE LAS LISTAS DE ESPERA

Las ciudadanas y ciudadanos del Área Sanirtaria Metropolitana Sur, estamos siendo víctimas del deteriodo de la Sanidad Públicacomo consecuencia de las listas de espera, tanto en la Atención Primaria como en la Hospitalaria, poniendo en riesgo nuestra vida y nuestra salud.

Las reducciones de las plantillas de profesionales sanitarios, así como la supresión de camas y cierre de plantas hospitalarias están generando largas listas de espera para poder ser atendido.

El mal funcionamiento de la Atención Primaria provoca la saturación de las urgencias hospitalarias. Esto supone la constante derivación de pacientes hacia la sanidad privada. Estas derivaciones no mejoran la atención sanitaria ni reduce las listas de espera. Solo beneficia a las empresas privadas.


RECLAMAMOS CON URGENCIA


 1. Reducción inmediata de las listas de espera, estableciendo unos tiempos de espera mucho más cortos que los actuales, para la atención a las personas enfermas.
 2. Aumentar los presupuestos sanitarios, en atención directa al paciente, y destinar el 25% de éstos para la Atención Primaria.
 3. Reapertura de todos los ambulatorios cerrados en Cataluya.
 4. Recuperación de todas las camas y plantas hospitalarias cerradas en los últimos años.
 5. Supresión de las citas previas y recuperación de la atención presencial.
 6. Mejorar los medios tecnológicos y recuperar las plantillas de los profesionales del 2010.
 7. Denunciamos al Govern de la Generalitat y al Ajuntament de L'Hospitalet, por el incumplimiento de la construcción del nuevo Hospital General de L'Hospitalet en los terrenos de Cn-Rigalt, desde hace 20 años.

MENOS PROMESAS Y MÁS SOLUCIONES.

marea-pensionista-aavv-collblanc
marea-pensionista-aavv-collblanc
marea-pensionista-aavv-collblanc
marea-pensionista-aavv-collblanc
marea-pensionista-aavv-collblanc
marea-pensionista-aavv-collblanc
marea-pensionista-aavv-collblanc