Activitat Social

icono twitter icono facebook

Associació de Veïns i Veïnes de Collblanc - La Torrassa


Botiga Solidària


Aquest sería un recurs dins de l’àmbit assistencial, vinculat als processos d’inserció laboral. Es tracta d’una botiga, ubicada en una sala de l’ Associació de Veïns que ofereix als usuaris/es, tant productes alimentaris com d’higiene personal i per la llar.

La botiga Solidària, acostuma a anar acompanyada d’un compromís per part de l’usuari de ferse càrrec activament de les seves necessitats, amb el propòsit d’aconseguir una estabilitat socio-econòmica, principalement a través de la inserció laboral. La entitat pot oferir asssessorament sobre hàbits alimentaris, aquest procés es fa amb el recolçament del insertor/a.

Entrega d'Aliments


aavv-collblanc torrassa Botiga Solidaria
aavv-collblanc torrassa Botiga Solidaria
Botiga solidaria Botiga solidaria
Botiga solidaria Botiga solidaria Botiga solidaria
Botiga solidaria Botiga solidaria Botiga solidaria

Vestidor


L’any 2013, els membres de l'A.V.V. van decidir formalitzar aquest projecte i regular l'accés i la distribució sota els principis de solidaritat i de coresponsabilitat que caracteritzen totes les  iniciatives d’aquesta entitat. Així doncs, va crear un espai de participació que ofereixi la possibilitat i l'oportunitat a les famílies amb situacions de vulnerabilitat, d'obtenir roba, calçat i productes per a petita infància, de manera digna.

La proposta té una doble finalitat. D'una banda, buscar la integració social i d'altra banda funcionar mitjançant actes solidaris, els dos objectius actuen de manera recíproca. La roba es recull amb donacions (tant de veïns, socis o comerciants del barri)


aavv collblanc vestidor voluntaris aavv collblanc vestidor voluntaris

Les persones voluntàries de l’Associació, són les encarregades de la distribució i acompanyen  les  famílies en tot el procés, tot això en un espai acollidor, on poden establir vincles que els ajuden a una millor adaptació al barri.


aavv collblanc vestidor voluntaris aavv collblanc vestidor voluntaris aavv collblanc vestidor voluntaris

PALESTINA TÈ NOM DE DONA:


TERRA, OCUPACIÓ I RESISTÈNCIA


Xerrada a càrrec de Brigadista de l’ACP i membre de l'Hospitalet amb Palestina


xerrada-palestina-aavv-collblanc-la-torrassa xerrada-palestina-aavv-collblanc-la-torrassa xerrada-palestina-aavv-collblanc-la-torrassa
xerrada-palestina-aavv-collblanc-la-torrassa
xerrada-palestina-aavv-collblanc-la-torrassa
xerrada-palestina-aavv-collblanc-la-torrassa
xerrada-palestina-aavv-collblanc-la-torrassa
xerrada-palestina-aavv-collblanc-la-torrassa
xerrada-palestina-aavv-collblanc-la-torrassa

VOCALIA DE DONES DE COLLBLANC - LA TORRASSA


Protocol de prevenció, detecció i intervenció davant l'assetjament

El nostre grup neix a l’any 1999 des de les Associacions de Veïns i Veïnes de l´Hospitalet considerant necessari coordinar-nos per a fer front a la problemàtica de la violència i els maltractaments que moltes dones estan patint en les seves llars. Per això, les vocalies de dones ens vam organitzat amb la intenció de Informar/Assessorar a les dones maltractades i exigir que les institucions, organismes i entitats competents que donguin una resposta social i real a aquesta situació. Les dones que estan patint violència es poden adreçar a l’associació de veïns i veïnes del barri per poder rebre recolzament i acompanyament per part nostre. Desprès adrecsem a aquestes dones al Centre d’atenció a la Dona de L’Hospitalet i fem un seguiment. La proximitat de les associacions als barris facil.lita a les dones aquest primer pas, aquest primer contacte.

Durant aquets anys hem treballat força, hem fet campanyes de sensibilització als barris, hem sortit al carrer per parlar a la gent, hem recollit signatures per demanar pisos d’acollida, per demanar el punt de trobada, el torn d’ofici de violència... en algunes campanyes s’han implicat altres grups de dones de l’Hospitalet, hem fet pintades a les parets de gairebé tots el barris, fem xerrades, participem amb el nostre xiringuito a les festes dels barris.... els infants podem pintar les xapes que fem i mentrestant podem parlar amb ells i amb les mares i pares. Als barris de Can Serra i Collblanc-La Torrassa, hem anat escala per escala per informar els presidents i presidentes de les comunitat com han d’actuar en el cas de detectar un cas de violència. Actaualment treballem des de l’Associació de Veïns de Colblanc.La

Torrassa coordinant les activitats de prevenció de violència de gènere, la paritat en els/les membres de la junta i vocalies, el llenguatge no sexita a les comunicacions i que les activitats es desenvolupin en un clima de respecte i igualtat. Com a grup tenim clar que farem tot el que estigui a la nostre mans per transmetre a la societat que no pot quedar-se al marge d’aquest problema i hem d’adoptar entre totes i tots una postura activa, de lluita, de denúncia dels maltractaments, de rebuig a l’agressor i a la violència.


Ratificació de la Convenció sobre els Drets de l'infant, adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides


Drets de l'infant aavv collblanc la torrassa
Drets de l'infant aavv collblanc la torrassa

Per la memoria del barri


Llombardes i la aavv collblanc la torrassa Llombardes i la aavv collblanc la torrassa Llombardes i la aavv collblanc la torrassa

Seguim i seguirem

Llombardes i la aavv collblanc la torrassa


Roda llibres


Es per nosaltres una alegria poder presentar-vos i oferir-vos el nou espai d’intercanvi de llibres al que hem batejat RODALLIBRES AL BARRI, i que està en funcionament els dijous de 18 a 19:30hores.

L'objectiu principal d'aquesta iniciativa es per una banda fomentar la lectura i per l’altre donar a conèixer més l’associació, augmentant així el sentit de comunitat .

A continuació teniu quatre enllaços en format PDF en el qual s'explica amb tot detall el seu funcionament.


Alimentaciò Saludable


Taller i Xerrada Explicativa


Dirigit a dones majors de 55 anys


Autors: Noemí Santana i Marina Orodea


Lloc: Associació de Veïns i Veïnes de Collbalnc la Torrassa


aavv collblanc vestidor voluntaris
aavv collblanc vestidor voluntaris

La dieta mediterrànea és considerada una de les dietes més cardiosaludables


Seguir aquesta dieta pot comportar tenir nivells de glucosa en sang més esables, colesterol i triglicèrics més baixos i un risc menor de desenvolupar malalties cardiovasculars i altres problemes de salut.


La Dieta Mediterrània és una valuosa herència cultural que representa molt més que una simple pauta nutricional, rica i saludable. És un estil de vida equilibrat que recull receptes, maneres de cuinar, celebracions, costums, productes típics i activitats humanes diverses.

Entre les moltes propietats beneficioses per a la salut d'aquest patró alimentari es pot destacar el tipus de greix que el caracteritza (oli d'oliva, peix i fruita seca), les proporcions en els nutrients principals que guarden les seves receptes (cereals i vegetals com a base dels plats i carns o similars com a “guarnició”) i la riquesa en micronutrients que conté, fruit de la utilització de verdures de temporada, herbes aromàtiques i condiments.

aavv collblanc vestidor voluntaris
AAVV de collblanc la Torrassa Taller Alimentaciò Saludable AAVV de collblanc la Torrassa Taller Alimentaciò Saludable AAVV de collblanc la Torrassa Taller Alimentaciò Saludable AAVV de collblanc la Torrassa Taller Alimentaciò Saludable

Amb Ucraïna

aavv collblanc la torrassa amb ucraina

Recollida d’aliments i roba per portar a Ucraïna. Des de l’AVV es van haver de fer varis viatges amb cotxes per portar a l'Ajuntament de l' hospitalet.

Vivim en un barri molt solidari!!


Material Solidari per a Ucraïna 2022


Aliments


 1. Llet de Continuació (1y2).
 2. Papillas de Cereals sense Glútens.
 3. Llaunes industrial de tomàquet triturat per a cuina campanya.
 4. Oli d'Oliva i de Gira-sol.
 5. Llenties en Gra.
 6. Arròs rodó.
 7. Colacao.
 8. Macarrons.
 9. Espaguetti.
 10. Pastilles de brou de pollastre.
aavv collblanc vestidor voluntaris aavv collblanc vestidor voluntaris

No Aliments


 1. Biberons i xumets.
 2. Roba d'Home i Dona .(Anoracs i pantalons H/M)
 3. Roba de Nens/as.
 4. Bufandes i capells.
 5. Calçat per a totes les edats.
 6. Compreses.
 7. Bolquers per a beus de 4 a 10 quilos.
 8. Bolquers per a adults.
aavv collblanc vestidor voluntaris

AMBULATORI DE COLLBLANC


l'Associació i FAVL'H units en la lluita per una sanitat millor, ocupem l'ambulatori de Collblanc per a revendicar un millor servei.


Reinvindicacion en Apoyo de desahucio AAVV COLLBLANC LA-TORRASSA Reinvindicacion en Apoyo de desahucio AAVV COLLBLANC LA-TORRASSA
Reinvindicacion en Apoyo de desahucio AAVV COLLBLANC LA-TORRASSA Reinvindicacion en Apoyo de desahucio AAVV COLLBLANC LA-TORRASSA Reinvindicacion en Apoyo de desahucio AAVV COLLBLANC LA-TORRASSA
Reinvindicacion en Apoyo de desahucio AAVV COLLBLANC LA-TORRASSA Reinvindicacion en Apoyo de desahucio AAVV COLLBLANC LA-TORRASSA Reinvindicacion en Apoyo de desahucio AAVV COLLBLANC LA-TORRASSA