Arxiu Històric

icono twitter icono facebook

Associació de Veïns i Veïnes de Collblanc - La Torrassa


Plaça Espanyola

Imatge de la Plaça Espanyola. No sabem datar la foto exactament, creiem que podria ser entre els anys 20 i 30, del segle passat.La manca d’aigua en aquest sector mobilitzà els propietaris que feren construir la font modernista que hi ha al mig. Aquesta plaça ha estat tradicionalment un dels punts de referència a la vida social i cultural de les barriades de Collblanc i La Torrassa.

La Plaça Espanyola ha estat i és, el nucli central de comerços i relacions del barri de la Torrassa. Per aquest lloc han passat desenes d’hospitalencs que ja sigui per trobades, compres, celebracions religioses o fins i tot per seure una estona en un dels seus bancs, han trobat un lloc ideal per a l’esbarjo.

Arxiu Imatges aavv collblanc torrassa

Com podeu veure a la fotografia, en aquesta plaça hi ha una font d’estil modernista, construïda l’any 1905 gràcies a la intervenció d’un grup de propietaris que van fer portar l’aigua fins aquest indret, costejant ells les obres i després, - segons consta en un escrit que hi ha a la part lateral de la font, - varen fer-ne donació a l’Ajuntament de l’Hospitalet.

Arxiu Imatges aavv collblanc torrassa